Interviews

Team Boom Kantoorprojecten, wie zit daarachter?

15 november 2016 No Comments

Op een mooie lentedag stuur ik mijn auto de oprit op van Boom Kantoorprojecten. Daar in Leusden bestieren Erik Boom en Nicolette Hagen het bedrijf al weer sinds mei 1997. “Happy Working” is het motto : goed ergonomisch ontwikkeld projectmeubilair zorgt voor medewerkers, die met plezier in hun werkomgeving hun “ding” kunnen doen. Het bedrijf heeft drie hoofdactiviteiten : Kantoorinrichting, Verhuur en een webshop (“Winkel” zoals het op de website oer-hollands wordt genoemd). Erik en Nicolette hebben vier kinderen en één kleinzoon. Sportief ? Jazeker. Jaarlijks skiën in de Italiaanse Alpen. En een goede muzikale smaak: Buena Vista Social Club. De Cubaanse zon schijnt regelmatig in Leusden! Ook zomersvormt Italië een aantrekkingskracht als vakantieland. Dan met de caravan genieten van het mooie landschap, de cultuur en de zon. Een voorliefde, die Robert en ik volledig delen. Hun droom? Het leven wat ze nu leiden zo lang mogelijk volhouden.

Erik vertelt dat hij werkzaam was in een volstrekt andere tak van sport : als salesmanager bij Kwik-Fit in Schotland en Frankrijk, daarna bij bandenproducent Continental en zijn eigen bedrijf in de bandenvernieuwing. Zijn eerste schreden in projectinrichtersland zette hij in 1992 in dienst van
Steelcase. Tot in 1997 de grote stap werd gezet om een eigen bedrijf te starten. Nicolette richtte zich in eerste instantie op de acquisitie en daarna, m.b.t. de projectinrichting, tot het ontwerpen op de computer. Ook verzorgde ze de uitgaande offertes.Erik geeft aan de persoonlijke binding met de klant het allerbelangrijkst te vinden. Zeer tot hun spijt bespeuren ze dat er in toenemende mate een verzakelijking in de business is opgetreden. Ze geven aan, dat hun tot op heden grootste succes is het inrichten van 1.700 werkplekken. Hun sterke eigenschappen : goed kunnen luisteren, service gericht vermogen hebben, accuraat zijn en tot slot sociaal sterk in de schoenen staan. Johan Brugman maakte hen enthousiast en in 2011 zijn Erik en Nicolette lid geworden van de NVIH. “Elkaar als leden versterken” vonden ze beiden het belangrijkste argument om toe te treden tot de vereniging. Een beslissing, waar ze tot op heden geen spijt van hebben gehad.