Interviews

Interview met Véronique Topper

14 juli 2016 No Comments

Ik ben vandaag op bezoek bij Véronique Topper. Geboren in het altijd mooie Haarlem en nu wonend en werkend in Empel / Den Bosch.

Bij binnenkomst zie je direct dat hier een creatief persoon woont. We kijken of er voldoende te drinken is (ivm een droge mond want wij vrouwen kunnen er wat van als we eenmaal op dreef zijn) en beginnen met ons gesprek.

Véronique is al bijna 20 jaar samen met Marijn (zelfstandig IT-er) en zegt nog steeds verliefd te zijn. Ze hebben geen kinderen.

Reizen doen ze graag. Zo zijn ze net terug van een fantastische reis naar Chili en Argentinië (oa. Patagonië). Vroeger wat primitiever met de rugzak en tegenwoordig iets luxer. Ze geeft aan, dat deze reizen niet alleen ontspannend zijn, maar tevens heel inspirerend. Hoe mensen in andere culturen met elkaar omgaan bijvoorbeeld. En het materiaalgebruik, structuren en de diverse kleurenpaletten, die daar ze daar tegenkomt. Dat kan in meer of mindere mate allemaal op een bepaalde manier verwerkt worden in de opdrachten, die ze uitvoert.

In 2009 is ze voor zichzelf begonnen onder de naam Topper Interieurontwerp & projecten nadat ze de Jan des Bouvrie Academie met succes had afgerond. Haar missie is iedere keer weer een interieur vorm te geven, dat aansluit bij de werkprocessen en identiteit van de organisatie, welke op dat moment haar opdrachtgever is. In haar visie dient ieder ontwerp een fysieke werkomgeving te creëren, die collega’s enthousiast maakt en hen veel inspiratie verschaft. “Ik wil omgevingen laten spreken”.

Op mijn vraag hoe en wanneer ze bij de NVIH is gekomen, geeft ze aan dat Johan Brugman van DM Office haar enthousiast heeft gemaakt en in 2011 heeft ze voor het eerst een bijeenkomst van de vereniging bijgewoond bij Microsoft. Ze was toen één van de weinige (misschien wel de eerste) interieurontwerpers binnen de NVIH.

Tot slot stelt ook zij, dat de NVIH zinvol is om de contacten met andere leden op te bouwen, kennis te delen en met een aantal zelfs te intensiveren.