Interviews

Interview met Richard Hagele

17 maart 2016 No Comments

Het is 28 januari. Ik ben onderweg naar……. Ridderkerk. Weer vroeg uit mijn bed want ik heb om 10.00 uur een afspraak om koffie te drinken met Richard Hagele.

Een afspraak om 10.00 uur, dat is om 7.15 in de auto, half uurtje file inrekenen en dan zijn we op tijd. 7.15 uur weg dat houdt in 6.00 uur mijn bed uit woehoewoe en de zon gaat pas op in het oosten om 10.00 uur. En wat denk je…… Geen file…… Jullie kunnen mijn gedachten wel raden.

Gelukkig kan ik Richard bereiken en hij komt eerder naar Ridderkerk toe.

We kletsen eerst wat over de markt en over mensen die we gezamenlijk kennen en nemen het leven door. Richard komt met het verhaal dat hij sinds vorig jaar een vorm van diabetes heeft ; dit alles verklaarde zijn vermoeidheid. Sinds die diagnose is zijn leven veranderd, hij eet gezonder (suiker is niet meer te vinden in het keukenkastje van de Hagelers) en sport veel. Basketbal en boksen wordt nu in Alphen aan de Rijn wekelijks gedaan, ook zijn zoon doet mee. Hij heeft nu energie voor 2. “Heerlijk”, zegt hij.

Richard is getrouwd met Connie en heeft twee kinderen, een zoon van 15 jaar en een dochter van 8 jaar. Ruim 30 jaar een setje.

In 2009 is Richard zijn bedrijf begonnen onder de naam RH Kantoormeubilair. Onder de naam RH was reeds een bedrijf gevestigd en al gauw werd er verzocht om een andere naam te gebruiken. Hier is Hagele Kantoormeubilair uitgekomen; hij doet dit samen met zijn vrouw Connie. Het team Hagele is geboren; hij merkt op dat je met z’n tweeën op een eilandje zit en ik kan dat beamen; wat je vooral mist zijn de gesprekken bij het koffiezetapparaat. Dit is ook één van de reden waarom Richard lid is geworden van de NVIH. Delen van het wel en wee met collega’s binnen de branche, mensen ontmoeten.

De kantoorinrichtersbusiness is plots op zijn pad gekomen. Richard werkte voor de Gouden Gids om advertenties te verkopen en had een afspraak bij Ahrend…. Dit gesprek sloeg om van een commercieel gesprek in een sollicitatiegesprek en zo is hij in de branche terecht gekomen.

Zijn grootste zakelijke succes heeft hij ook geboekt in de periode bij Ahrend. Nauwelijks 1 jaar in dienst bij Ahrend kreeg hij een bijna onmogelijke opdracht bij Shell. Shell Den Haag was niet erg op de hand van Ahrend. Maar de nauwe contacten met de architect voor dat project, bezorgde hem een opdracht van GLD 1.500.000. Dit jaar sloot hij af met een omzet van ruim GLD [?] 2.500.000. Maar ook de omzet uit zijn webshop vindt hij een absoluut succes. Gemiddelde omzet afgelopen jaar € 4000,00 per maand met een marge van 70-75%. Kleine bedragen t.o.v. de Ahrend tijd, maar met wel veel plezier en enthousiasme bereikt.

Richard is van origine een productverkoper en vindt dit ook het leukst. Waar Richard goed in is, is creatief zijn. In de moeilijke jaren starten kost veel doorzettingsvermogen en creativiteit. Alles waar hij enthousiast over is wordt vaak een succes. Producten zoeken en vermarkten, heerlijk. Tevens is ons vakgebied breed met veel variatie. Van leveren van kantoormeubilair tot complete kantoorinrichting, akoestiek, werkplekbekabeling, gezondheid, welzijn en ga zo maar door. En dat geldt ook zeker voor het internet. Een ondergeschoven kindje in onze branche, daar probeert hij zich steeds verder in te verdiepen en te ontwikkelen. We zitten in people markt, maar vergeet de digitale wereld niet.

De toekomst ziet hij rooskleurig tegemoet. Belangrijk blijft om met eigen inzet, creativiteit en enthousiasme klanten te bedienen en oplossingen te bieden en zo een bedrijf op te bouwen waarmee een leuke boterham kan worden verdiend, waarbij het gezin niets tekort komt.

Tips voor de NVIH. Helaas is kennisdelen nog niet bij iedereen doorgedrongen en proberen velen nog geld te verdienen ten koste van de ander. Hij hoopt dat dat in de toekomst nog meer en opener wordt. Dan moet hij ook de hand in eigen boezem steken en ook meer delen. Tevens zou jeugdige aanwas, met een frisse kijk geen overbodige luxe zijn.

Dit verhaal teruglezend hoor ik weer het enthousiasme waarmee Richard praat, over zijn gezin en het bedrijf Hagele Kantoormeubilair. Geweldig! Hier krijg je energie van!