InterviewsSponsoren

Interview met NVIH sponsor Ronald Jagt

19 januari 2016 No Comments

Het is de1e donderdagmiddag in 2016 en heel noord Nederland zit thuis met “ijsvrij”. Je kan in Friesland, Groningen en Drenthe schaatsen op straat, studenten doen er zelfs een potje curling met bierkratjes.

Om 15.00 uur heb ik een afspraak bij Van der Valk in Hengelo. Zoals altijd ben ik op tijd maar, weet ook dat mijn afspraak graag op tijd is. Om 14.55 komt hij, Ronald Jagt – een niet te missen persoonlijkheid -binnen. Gelukkig is het niet zo druk dus we zien elkaar direct.

Als eerste vragen we elkaar naar de afgelopen feestdagen en hieruit merk ik gelijk dat Ronald een mensenmens is, een gezelligheidsdier.

Mijn vragenlijstje ligt op tafel en we beginnen. Zo galant als hij is kijkt hij eerst of er voldoende te drinken is voor ons beiden. Ronald Jagt werkt al 17 jaar, sinds 1999 bij Dauphin HumanDesign BV en is sinds 2014 lid van de NVIH.

Mijn eerste vraag of hij verliefd, verloofd of getrouwd is. Het wordt dus al snel wat privé waardoor hij snel moet schakelen, iets wat hij erg goed kan merk ik. We lachen wat over zijn verspreking en ik beloof hem dat ik niet dieper in zijn privéleven zal komen. Wat hij overigens wel zegt is dat Joan, zijn latpartner, alles heeft wat hij in een relatie zoekt, dat hij een dochter heeft ( Romy ) en Joan een zoon ( Calvin ).

Met de vraag hoe hij in het inrichters vak is gerold moeten we 30 jaar terug. Ronald zat toen op de HEAO envond geld verdienen iets belangrijker dan zijn studie. Er stond op dat moment een merkwaardige vacature in de krant bij Ahrend in Hengelo. Direct geschreven en de volgende dag was hij aan het werk op de binnendienst wat uit na een half jaar uitliep tot showroomverkoper, overigens een nieuwe functie die gecreëerd werd door dhr. Havekes.

Na tussenkomst van een headhunter kwam hij in dienst bij Eromes in Wijchen, na enkele jaren opnieuw via een headhunter kwam Dauphin in beeld.

Op mijn vraag waarom hij lid is geworden van de NVIH zegt hij dat hij werd geattendeerd door iemand uit zijn eigen werkomgeving, dat de NVIH een club is waar kennisdelingvoorop staat.

“Kennisdelen is een onderdeel van mijn functie, als leidinggevende stuur je niet alleen mensen aan maar draag je ook kennis over, één van de leukste aspecten van mijn functie.”

“Kennisdelen, gebruik maken van elkaars netwerk in optimaforma,heb je gewoon nodig tegenwoordig.” Ronald’s grootste zakelijke succes in zijn loopbaan is wel de raamovereenkomst met KPN. Een overeenkomst die in 2006 is gesloten en die nog steeds loopt. 20.000 Bureaustoelen zijn er ondertussen geleverd aan de KPN. Dan schiet hem nog een top project te binnen van het auditorium van de Jaarbeurs in Utrecht met de Perillo,“een project dat de hele wereld over is gegaan.” Als ik hem de vraag stel waar hij goed in is zegt hij direct dat hij goed kan luisteren en motiveren. Oprechtheid is ook een pluspunt van zijn karakter, “er is geen tweede kant van Ronald, What you see is what you get!!” Een valkuil merkt hij overigens op, is dat hij te goed van vertrouwen is.

Hoe hij de toekomst ziet is voor Ronald duidelijk : POSITIEF zakelijk en privé. Als ik vraag of hij over 20 jaar nog bij Dauphin zit moet hij lachen, “nee dan ben ik met pensioen maar sluit niet uit, dat, wanneer ik gezond blijf, dat ik door blijf werken tot het niet meer gaat, want stil zitten kan ik niet. Als ik stil zit dan val ik in slaap.” Ik werk al vanaf mijn twaalfde.

Op de vraag waar hij van droomt zegt hij, dat hij het niet wil hebben over een vredige wereld want dat is iets voor anderen, maar droomt dat hij minimaal op dit niveau met de mensen waar hij nu mee is, zakelijk en privé, verder mag gaan.

Een zakelijke droom is dat hij nog verderwil groeien met Dauphin in Nederland.

Als afsluiter vraag ik hem om een tip voor de kennisdelers van de NVIH. Hij geeft hier direct antwoord op met de woorden: wees niet bang, schroom niet, treed meer naar buiten. Elk lid van de NVIH zou eigenlijk wat actiever moeten deelnemenaan de vereniging.

Het is half vier en ik stop met het opnemen van het gesprek en we praten nog wat na. Wat ik al wist wordt weer bevestigd, Ronald heeft veel kennis van zaken en kent veel mensen.

Kortom: een prettige man in omgang zowel zakelijk als privé.