Interviews

Interview met Hans Musch

26 september 2016 No Comments

Op een zonovergoten dag draai ik de parkeerplaats op van het hoofdkantoor van de Noordhuis Groep te Meppel. Op de gevel staat de toevoeging achter de bedrijfsnaam “Thuis op Kantoor”. Dat spreekt mij wel aan.

Ik ben te gast bij Hans Musch, die nu daar ruim 5 jaar werkzaam is als projectadviseur.

Hans vertelt met enthousiasme onder het genot van een kopje koffie, over de bedrijfsactiviteiten : verdeeld over 4 vestigingen is Noordhuis in met name Noord- en (een gedeelte van) Midden Nederland actief in 4 produktgroepen : Projectinrichting, Presentatieapparatuur, Kantoormachines en tot slot Office Supplies.

Hans is gehuwd en heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Zijn maatschappelijke activiteiten behelsen het voorzitterschap van de Meppeler Meppers (badminton) , alsmede het besturen van de Stichting Meppeler Zaalsporten. Verder leest hij graag thrillers, maar alleen tijdens vakanties (ook een hobby).

Ik vraag hem naar zijn grootste zakelijke succes tot op heden. Na enige overpeinzing noemt hij de deal met de Broederschap te Den Haag inzake 1.100 fax-apparaten in de tachtiger jaren. Een fenomeen, dat destijds zijn weerga niet kende ! En even later komt bij hem op : de inrichting van 1.100 werkplekken bij het APB in Heerlen.

De branche heeft moeilijke tot zeer moeilijke jaren gekend, maar er gloeit licht aan de horizon. Hans vindt wel, dat je met de beide benen op de grond moet blijven. De markt wordt steeds diverser, mede door de opkomst en nog steeds groeiende invloed van internet.

Gevraagd naar zijn dromen : het kenmerkt de nuchtere noorderling, die daarop antwoordt, dat gezond blijven het belangrijkste is. “Ik ben zeer tevreden”.

Hans is sinds eind 2014 lid van de NVIH. hij zou het nuttig vinden om op de website plaats in te ruimen voor een rubriek “Normeringen / Certificatie”. “Onze branche wordt daar in toenemende mate mee geconfronteerd”.

De NVIH-uitjes zijn prima georganiseerd. Maar het is een uitdaging om ook in de nabije toekomst de themabijeenkomsten verrassend en verfrissend te houden. Zo noem ik b.v. een reeds lang gekoesterde wens om een bezoek te brengen aan een betaald-voetbalclub om die met name bedrijfsmatig nader te bekijken. Echter, dit is een voorbeeld van iets dat meer geld kost als dat het budget van de vereniging toelaat. Hans oppert het idee om in dat soort situaties een extra vrijwillige bijdrage van de leden te vragen. Zo houd je de leden getriggerd en enthousiast. Maar nogmaals, Hans is een tevreden NVIH-lid.

Na weer zo’n leuk en nuttig interview voor deze rubriek, stap ik in mijn Zweedse bolide en ga op Oldenzaal aan.