Interviews

Interview met Jos Flierman

5 juli 2017 No Comments

JFK staat niet voor John F. Kennedy, de voormalige president van Amerika, maar voor Jos Flierman Kantoor-

en Projectinrichting. Jos verwelkomt mij hartelijk in het bedrijfspand in Zwolle.

JFK is actief in advisering en realisering m.b.t. ergonomische oplossingen voor de gehele werkomgeving van werkplekinrichting t/m b.v. ergonomische bureau-stoelen. De Deskbike is daar een voorbeeld van : fietsen terwijl je aan je bureau aan het werk bent. Een fit lichaam zorgt voor een heldere geest.

Jos’ bedrijf heeft globaal klanten in Zwolle e.o. , Salland en een deel van Twente.

JFK werkt nauw samen met Office Service Nederland (ONS) te Meppel. Dit bedrijf verzorgt het transport naar de klant, de inhuizing en de montage ter plekke van de geleverde produkten.

Sinds 1975 was Jos in dienst van Kuipers Projectinrichting te Zwolle. Eerst als medewerker Verkoop binnendienst en daarna al gauw (6 maanden) als vertegenwoordiger in de buitendienst. Hij heeft ups en downs meegemaakt. In 2007 behaalde hij zijn grootste zakelijke succes. Inmiddels was hij regiodirecteur van de vestiging Zwolle geworden. Bij een klant, Triade Wonen te Heerde kreeg hij de opdracht het pand volledig in te richten : van verlichting aanbrengen (incl. die voor de vijver) tot de installatie van verrijdbare archiefsystemen en meubilair. Een opdracht, waarmee € 1,5 miljoen mee was gemoeid.

Echter Kuipers heeft de recessiestorm, die ons land teisterde, ook niet overleefd. Na het faillissement besloot Jos niet bij de pakken neer te zitten en ongeveer      4,5 jaar geleden besloot hij voor zich zelf te beginnen en JFK op te zetten. Daar heeft hij nog steeds geen spijt van. “Vrijheid geeft Energie”, is zijn stelling.

Jos vertelt trots over zijn gezin : inmiddels ruim 38 jaar gelukkig getrouwd en samen hebben ze 2 zonen en een dochter (allen inmiddels uitgevlogen). Zelf komt hij uit een groot gezin : 5 zussen en 7 broers. “We werden al vroeg opgevoed met de vaardigheid om voorkomende onderlinge conflicten uit te praten en compromissen te sluiten”. Een vaardigheid, waar hij nog steeds veel aan heeft, ook in het zakelijke verkeer.

Hij is sinds 2 jaar lid van de NVIH. Altijd leuk om collega’s te spreken en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Daarnaast hoopt hij, dat de NVIH een rol kan spelen om de leden instrumenten aan te reiken op welke manier je als bedrijf voor een klant van toegevoegde waarde kan zijn. De produkten sec kunnen gewoon via de diverse webshops worden besteld, maar het uiteindelijk kunnen presenteren van een goed doortimmerd en geïntegreerd conceptplan is van een andere orde. Kennisverrijking / -overdracht is van groot belang voor de branche. Laat dat verzorgen door mensen van buiten de sector.

Jos geeft ook aan, dat hij veel bevrediging haalt uit zijn examinatorschap voor de Office Academy alsmede voor de Jan des Bouvrie Academie.

Ik stap tevreden weer in mijn auto op weg naar huis. Een inspirerend gesprek met een echte senior vakman vol frisse ideeën!