Nieuws

Bestuur NVIH uitgenodigd bij Waldman

13 oktober 2016 No Comments

Op een van de laatste nazomerse dagen is het bestuur van de NVIH uitgenodigd voor een bijeenkomst van Sedus, Waldman en Oniro in het “Groene Paviljoen” van het bomencentrum in Baarn. Het thema voor deze middag is “STIMULATING MOVEMENT AND YOUR SENSES” De insteek van deze uitnodiging is kennisdeling en kennisdeling is dan ook wat hier de klok slaat. Samen met mijn partner Robert horen wij twee goede sprekers aan.

De eerste spreker is Esther Groenhuijzen, lichtontwerper. Zij vertelt ons alles over wat licht met de mens doet en hoe je licht kunt “gebruiken” om je gezondheid te stimuleren. “Licht zorgt ervoor dat we kunnen zien, het beïnvloedt ons waarnemen en ondersteunt niet zichtbare biologische effecten. Licht heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand, alertheid, concentratievermogen, metabolisme en nachtrust.”

De tweede spreker van de middag is Dr. Breithecker. Hij is verbonden aan het Federal Institute for Posture and Mobilisation Support uit Wiesbaden. In het Engels vertelt hij ons de samenhang tussen werkhouding, beweging en onze zintuigen. Na 1,5 uur interactief luisteren komen we tot verrassende inzichten.

Aan het einde van de middag, zeg maar begin van de avond, geeft de eigenaar van het bomencentrum dhr. Hans Blokzijl een korte uitleg over het bomencentrum. 800 Verschillende bomen van 3,5 tot 16 meter heeft hij in zijn tuin van 20.000m2 staan. Als afscheidscadeau krijgen we van Waldman, Sedus en Oniro een boom mee naar huis. De Gingko Biloba, oftewel de Japanse Notenboom, mag mee richting Oldenzaal.

Han Jongens en Peter Bayle, bedankt voor deze zeer leerzame bijeenkomst waar Kennisdeling hoog in het vaandel stond!